Minder migraine met suppletie

MigraineEen voedingssupplement met co-enzym Q10, vitamine B2 en magnesium vermindert het aantal dagen met hoofdpijn bij mannen en vrouwen die last hebben van migraine. Ook daalt de intensiteit van de pijn. De resultaten van deze klinische studie zijn niet spectaculair, maar wel geloofwaardig. Aan de studie deden liefst 12 verschillende centra uit Europese landen mee.

 

Het voedingssupplement bevatte 400 mg riboflavine, 600 mg magnesium en 150 mg co-enzym Q10, maar ook andere voedingsstoffen in lagere dosissen. Opmerkelijk was dat 18% van de deelnemers vond dat het supplement effectief was. Geen bijzonder hoog percentage, maar het bewijst wel dat voedingssupplementen voor vele migrainelijders nuttig kunnen zijn. In de placebogroep daarentegen vond niemand dat hun voorgeschreven middel iets deed.

 

Literatuur:
Gaul C, Diener HC, Danesch U; Migravent® Study Group. Improvement of migraine symptoms with a proprietary supplement containing riboflavin, magnesium and Q10: a randomized, placebo-controlled, double-blind, multicenter trial. J Headache Pain. 2015 Dec;16(1):516

 

Bron: http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/minder_migraine_met_suppletie/

 

Printversie Minder migraine met suppletie

Comments are closed.