Top 10 van kankerbeschermende stoffen

Eten tegen kankerNatuurlijke chemopreventie is de preventie van kanker door je levenswijze aan te passen. Door juiste voedingsgewoonten, een optimaal lichaamsgewicht en lichaamsbeweging kun je naar schatting 30-40% van alle kankers vermijden.

 

Wetenschappers vermoeden dat een aantal stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn.

 

Veelbelovende stoffen zijn:

  • Polyfenolen uit groene thee zoals EGCG
  • Curcumine uit kurkuma of de geelwortel
  • Resveratrol uit de schil van rode druiven, cranberry, pinda's...
  • Lycopeen, het rode pigment uit tomaten, rozenbottels of watermeloen
  • De polyfenolen uit granaatappel
  • Luteoline, een flavonoïde uit groene groenten zoals broccoli e.a. koolgroenten, selder, spinazie, groene peper...
  • Genisteïne, een fyto-oestrogeen uit sojaproducten
  • Elagzuur uit aardbeien, frambozen en (weer) granaatappel
  • Ginkgolide B uit ginkgo biloba
  • Omega-3-vetzuren uit visolie en lijnzaadolie

 

De boodschap is duidelijk: de beste kankerwerende stoffen komen uit (kleurrijke) groenten en fruit. Wetenschappers zoeken nu uit of deze stoffen van een groter nut zijn in de natuurlijke chemopreventie.

 

Bron: http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/top_10_van_kankerbeschermende_stoffen/

 

Meer info: http://www.bol.com/nl/p/eten-tegen-kanker/1001004002766682/

 

   Printversie Top 10 van kankerbeschermende stoffen

Comments are closed.