Multivitaminen onmisbaar voor senioren

multiItaliaanse ouderdomsspecialisten zien dat voedingstekorten steeds vaker voorkomen bij oudere mensen. Ze denken dat multivitaminen nodig zijn om inname van voldoende voedingsstoffen te verzekeren.
Vele artsen geloven vandaag nog steeds dat vitaminesupplementen niet nodig zijn, als je maar gezond en evenwichtig eet. Hierbij gaan ze voorbij aan de vele voedingstekorten die in geïndustrialiseerde landen voorkomen.

Italiaanse onderzoekers volgden de inname van essentiële mineralen en vitaminen van zeventig gezonde 70-plussers. In het begin bestond er enkel een ernstig tekort aan vitamine B1. Tien jaar later had de helft ook tekorten voor vitamine B2 en vitamine A, hoewel iedereen goed at. Ook tekorten van vitamine C kwamen veel vaker voor.
Enkel vitamine B1, B2, A en C werden in beschouwing genomen. Van andere essentiële voedingsstoffen is ook geweten dat tekorten de regel zijn, zoals vitamine D en selenium.

Referentie:
Toffanello ED, Inelmen EM et al. Ten-year trends in vitamin intake in free-living healthy elderly people: the risk of subclinical malnutrition. J Nutr Health Aging. 11;15(2):99-103

Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.