Minder stress met curcumine

CurcumaInname van een gepatenteerd supplement op basis van curcumine en fenegriek helpt werkgerelateerde stress te verminderen.

 

Aan de studie namen 60 personen deel die last hadden van stress, angst en vermoeidheid als gevolg van hun werk. Ze werden willekeurig in groepen verdeeld en kregen gedurende dertig dagen het gepatenteerde supplement bestaande uit een biologisch goed opneembare vorm van curcumine (curcumagalactomannoside) in combinatie met fenegriek, een normaal curcuminesupplement met een geringere biologische beschikbaarheid of een placebo. Voor en na de suppletieperiode werden bij de deelnemers stressklachten geïnventariseerd aan de hand van diverse gevalideerde vragenlijsten.

 

In vergelijking met het normale curcuminesupplement leidde suppletie met het gepatenteerde supplement tot een significante afname van werkgerelateerde stressklachten. Suppletie leidde bovendien tot een verbetering van biomarkers voor stress. Zo was er sprake van een significante toename van antioxidanten (glutathion met 77%, glutathionperoxidase met 70% en superoxidedismutase met 60%) en een significante afname van vetzuurperoxidatie met 54%. De vermindering van stressklachten onder invloed van het gepatenteerde supplement ging gepaard met een verbetering van de kwaliteit van leven.

 

Een goed opneembaar curmuminesupplement met fenegriek lijkt effectief werkstress te kunnen verminderen.

 

Referentie:
Pandaran Sudheeran S, Jacob D, [..], Im K. Safety, Tolerance, and Enhanced Efficacy of a Bioavailable Formulation of Curcumin With Fenugreek Dietary Fiber on Occupational Stress: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Pilot Study. J Clin Psychopharmacol 2016; 36(3):236-43

 

Bron: Ortho.nl

Comments are closed.