Krachtsporter gebaat met probioticum?

SpierenEen combinatie van probiotica met het eiwit caseïne kan de prestatie van krachtsporters mogelijk verbeteren. Dit blijkt uit een pilotstudie waarvan de resultaten gepresenteerd werden tijdens het jaarcongres van de International Society of Sports Nutrition.

 

Er namen tien krachttrainers deel aan de studie. Ze waren gezond en hadden een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Ze kregen tweemaal per dag 20 mg caseïne, al dan niet in combinatie met het probioticum Bacillus coagulans. Krachtsporters die naast caseïne ook het probioticasupplement kregen, lieten een verbetering zien van de verticale sprongkracht. Ook was er onder invloed van het probioticum een trend waarneembaar naar een verbetering van de maximale kracht en een afname van de vetmassa.

 

Het is nog te vroeg om op basis van deze resultaten te concluderen dat probioticasuppletie de sportprestatie kan verbeteren. Wel zijn er gunstige aanwijzingen en moeten vervolgstudies uitwijzen of probiotica daadwerkelijk zinvol is voor krachtsporters.

 

Referentie:
Jaarcongres van de International Society of Sports Nutrition (ISSN), Clearwater Beach, Florida, juni 2014

 

Bron: Ortho.nl

 

 

   Printversie Krachtsporter gebaat met probioticum

Comments are closed.