Broccoli verbetert symptomen van autisme

BroccoliDe voornaamste bioactieve stof uit broccoli, sulforafaan, kan het leven van patiënten met autisme (autismespectrumstoornis) vergemakkelijken. Een studie met 40 patiënten kon aan de hand van drie verschillende tests constateren dat sulforafaan op vele vlakken verbetering bracht: prikkelbaarheid, lethargie (slaapzucht), stereotype-gedrag, hyperactiviteit, betere sociale vaardigheid, afwijkend gedrag enzovoort. De resultaten van de studie verschenen in het gezaghebbende 'PNAS'.
 
Sulforafaan is een natuurlijke stof die in broccoli ontstaat wanneer de plant beschadigd wordt (bv. na kauwen). De stof staat in de wetenschap bekend als een prikkel die de ontgifting in het lichaam stimuleert en de weerstand tegen vrije radicalen verhoogt. Een veilige stof zoals sulforafaan kan veel betekenen voor de behandeling van autisme, schrijven de onderzoekers in PNAS. Medicatie die standaard bij autisme voorgeschreven worden, vertonen daarentegen ernstige bijwerkingen zoals agressief gedrag, slapeloosheid, epileptische aanvallen en verhoogd risico op zelfdoding.
 
Referentie:
Singh K, Connors SL, Macklin EA et al. Sulforaphane treatment of autism spectrum disorder (ASD). Proc Natl Acad Sci U S A. 14 10 28;111(43):15550-5
 
Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.