Antidepressiva amper beter dan neppil

PlaceboAntidepressiva zoals Prozac, Seroxat et Efexor werken volgens een studie van de Britse universiteit van Hull amper beter dan een placebo. "We bekeken 47 klinische studies over de SSRI's (Selective Serotonin Reuptake Inhibitors), zegt professor Irving Kirsch die werkt op de afdeling neurologie/pscychologie aan de universiteit van het Britse Hull. Professor Kirsch maakt deel uit van de groep wetenschappers die een aantal gepubliceerde en niet gepubliceerde onderzoeken analyseerde over de hogergenoemde SSRI's.

 

De opdracht werd uitgevoerd voor de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dit is bij ons te vergelijken met het geneesmiddelenagentschap.
"Het is, na een grondige analyse van de 47 studies, heel duidelijk dat depressieve mensen meer baat hebben bij het gebruik van niet toxische stoffen, dit in combinatie met beweging en psychologische begeleiding", besluit de Britse wetenschapper.

 

Referentie:
Irving Kirsch, Brett J Deacon, Tania B Huedo-Medina, et al. Initial Severity and Antidepressant Benefits: A Meta-Analysis of Data Submitted to the Food and Drug Administration. PLoS Med. 2008 Feb; 5(2): e45.

 

Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.